Bitàcola d'un japanòfil empedreït               日本の虜になったカタルーニャ人のノート

カタルーニャと日本の折衷した新人類である。こんな変わった人間の逸話、体験、思想などなどを語るためにこのブログを開いた。このブログを読むには時間を費やす価値がないですが、非常に暇をしている時、あまりにも退屈で死にそうな時だけでご覧いただければ嬉しく思います。 Sóc una nova espècie eclèctica entre el japonès i el català. Aquest és l'espai on aquest nou home narra les seves peripècies, experiències i pensaments. No crec que el que escrigui tingui massa valor, així que només que em llegiu en aquells moments que sembla que us hagueu de morir d'aborriment, jo ja em sentiré content.

18 octubre 2008

電車で寝過ごさない発明品を漫画家が開発


Un freak japonès que s'ha inventat unes ulleres perquè si s'adorm al tren algú l'avisi que ha de baixar. A la pantalleta que hi ha a les ulleres hi va apareixient tota l'estona: "Baixo a l'estació de Mejiro". Però en el seu primer intent ningú el va despertar. Realment n'hi ha que neixen estrellats!

08 octubre 2008

Turista suposadament espanyol donant-se un bany imperial スペイン人観光客は前裸での皇帝的な入浴

06 octubre 2008

Apartaments càpsula キャプセルアパート

Aquesta foto la vaig prendre a la zona de Shinbashi a Tokyo. L'arquitectura curiosa de l'edifici em va cridar l'atenció de lluny, quina va ser la sorpresa al apropar-me de veure que cadascun d'aquests cubs era un pis "càpsula"!!!
この間、新橋の近く歩いていたらこの建物が遠くから目立った。近づいてみるとなんと80年代に建てられて、レトロなインテリア
のあるキャプセルアパートだったんだ。一つ一つの立方体はアパートになっている。こんなところに人間が住めるのは驚きますね!

03 octubre 2008

Una passejada per Odori 大通りでの最後の散歩





Fa cosa de tres setmanes, aprofitant el bon temps vaig aprofitar un dissabte al matí per anar a fer una passejada pel centre de Sapporo...el Parc d'Odori. Vaig pensar que valia la pena, que potser era la última oportunitat per fer-ho. I vaig fer ben fet, perquè ara ja ha vingut el fred. Us podeu imaginar que al vespre ja hem d'engegar l'estufa. Ara ens ve el dur hivern!
Al parc d'Odori hi ha tot de jardins. La ciutat cedeix petites parcel.les a les diferents jardineries de la ciutat perquè les arrangin com elles vulguin, a canvi tenen un petit cartellet on s'anuncien. Vaig trobar que els personatges aquells amb herba al cap eren ben simpàtics...em va recordar la cancó d'en Pau Riva "ha plogut sobre el meu cap i ha crescut herba ben fresca...".
A un dels extrems del parc hi ha l'antic Tribunal Superior Penal de la Prefectura de Hokkaido.
Bé, se'ns han acabat ja els dies de calor i de poder a sortir a passejar tranquilament...és el preu que hem de pagar a canvi de poder passar estius frescos.