Bitàcola d'un japanòfil empedreït               日本の虜になったカタルーニャ人のノート

カタルーニャと日本の折衷した新人類である。こんな変わった人間の逸話、体験、思想などなどを語るためにこのブログを開いた。このブログを読むには時間を費やす価値がないですが、非常に暇をしている時、あまりにも退屈で死にそうな時だけでご覧いただければ嬉しく思います。 Sóc una nova espècie eclèctica entre el japonès i el català. Aquest és l'espai on aquest nou home narra les seves peripècies, experiències i pensaments. No crec que el que escrigui tingui massa valor, així que només que em llegiu en aquells moments que sembla que us hagueu de morir d'aborriment, jo ja em sentiré content.

14 septiembre 2007

Rosaris budistes

Els budistes tenen també rosaris com els catòlics que es diuen "juzu"数珠, que literalment vol dir "contar perles". Se sol posar entre les mans quan es venera a un Buda o bodhisattva, i serveix per contar el nombre de "nenbutsu" 念仏 o oracions budistes.
Es troben "juzu" en la religió brhamana a la Índia, i s'usen també en l'induisme avui en dia. No són simples coincidencies, sinó que sembla que l'origen del rosari catòlic es troba a l'Àsia, i que fou transmès a través de la Ruta de la Seda.
En el rosari budista o juzu, hi ha unes 108 pedretes, ja que es considera que l'home té 108 baixes passions o debilitats. Tanmateix depenent de la secta budista el nombre es pot reduir a la meitat(54), una quarta part (27), una tercera (36) o a una sisena (18).
La idea de les 108 baixes passions o "bonno" 煩悩, està molt extesa, i per això per cap d'any les campanes dels temples budistes sonen 108 vegades, per tal d'allunyar les 108 baixes passions i comencar l'any purs. La tocada de campanes pel cap d'any es coneix com el "joya no kane"除夜の鐘.


Etiquetas: , , , , , ,

0 Comments:

Publicar un comentario

Links to this post:

Crear un enlace

<< Home