Bitàcola d'un japanòfil empedreït               日本の虜になったカタルーニャ人のノート

カタルーニャと日本の折衷した新人類である。こんな変わった人間の逸話、体験、思想などなどを語るためにこのブログを開いた。このブログを読むには時間を費やす価値がないですが、非常に暇をしている時、あまりにも退屈で死にそうな時だけでご覧いただければ嬉しく思います。 Sóc una nova espècie eclèctica entre el japonès i el català. Aquest és l'espai on aquest nou home narra les seves peripècies, experiències i pensaments. No crec que el que escrigui tingui massa valor, així que només que em llegiu en aquells moments que sembla que us hagueu de morir d'aborriment, jo ja em sentiré content.

04 septiembre 2007

Castells, Samurais i Daimyos

La primera d'aquestes fortificacions que hem visitat, i que ens va fer remuntar les edats medievals, és el Castell de Hiroshima, conegut popularment com el Castell Carpa. Va ser originariament construït al 1590, tot i que destruït per la bomba atòmica del 1945, es va reedificar el 1958. El castell de Hiroshima era la residència del daimyo (senyor feudal) del senyoriu de Hiroshima. En l'època en què s'iniciá la construcció d'aquest castell a una de les illes formades per la sedimentació a la desenvocadura del riu Otagawa no hi havia cap gran localitat, i la zona es coneixia com Gokamura, literalment "cinc poblets" que estaven desparcits per les illetes de la desenvocadura del riu. Amb la construcció del Castell la zona es va rebatejar amb el nom de Hiroshima, literalment "Illa extensa".


El Castell d'Okayama construït pel daimyo Ukita Hideie sota la direcció del Shogun Toyotomi Hideyoshi es va completar l'any 1957. Pel color negre de les seves parets popularment se l'ha rebatejat amb el nom del Castell del Corb. Aquest Castell fou destruït durant un bombardeig de la Segona Guerra Mundial i fou reconstruït el 1966. Tres famílies diferents de daimyos van passar per aquest castell fins al 1868, any en què s'aboleix el sistema feudal: els Ukita, els Kobayakawa i els Ikeda. Sempre va ser un castell controlat pel Shogunat Toyotomi, i posteiorment pel Tokugawa.
El més espectacular de tots els Castells del Japó és Himeji, que va ser declarat Patrimoni de la Humanitat el 1992. És l'únic castell que ha sobreviscut gairebé de forma miraculosa de la destrucció dels incendis, les guerres o la mateixa Restauració Meiji.

Etiquetas: , , , , , , , , , , , ,

0 Comments:

Publicar un comentario

Links to this post:

Crear un enlace

<< Home