Bitàcola d'un japanòfil empedreït               日本の虜になったカタルーニャ人のノート

カタルーニャと日本の折衷した新人類である。こんな変わった人間の逸話、体験、思想などなどを語るためにこのブログを開いた。このブログを読むには時間を費やす価値がないですが、非常に暇をしている時、あまりにも退屈で死にそうな時だけでご覧いただければ嬉しく思います。 Sóc una nova espècie eclèctica entre el japonès i el català. Aquest és l'espai on aquest nou home narra les seves peripècies, experiències i pensaments. No crec que el que escrigui tingui massa valor, així que només que em llegiu en aquells moments que sembla que us hagueu de morir d'aborriment, jo ja em sentiré content.

13 septiembre 2007

Imatges Budistes

Peregrinant per temples, un s'acaba fent un embolic mental amb tots els tipus d'imatges budistes que hi ha. Per aclarir-nos una mica la ment es podria dir que hi ha 5 tipus: Nyorai, Myoo, Ten, Bosatsu o Jizo.
NYORAI és la persona que ha arribat a la il.luminació. Sol ser la imatge central en els temples budistes.
MYOO es pot considerar o un sevent de Nyorai, o bé una forma de Buda, que és destructor de dimonis i preservador de la doctrina budista.
TEN és una forma de Buda, que en sanscrit és Deva, i que aporta llum, i controla diferents monts. Ens els temples solen protegir les entrades, i a vegades els quatre punts cardinals.
BOSATSU, és un bodhisattva, és un deixeble de Buda, que alhora que es troba en un procés de preparació espiritual personal ajuda a les persones que es troba pel camí. KANNON és bosatsu femení.
JIZO de fet també és un Bosatsu. Les seves imatges solen ser de tamany reduït i moltes vegades porten al pit una espècie de pitet vermell, que són oracions de familiars que li demanen que vetlli pels seus fills. Hi ha una història budista popular que diu:
En el setè dia de la mort, tothom ha de passar pel judici de Shinkoo. Després han d'hanar a un segon Tribunal, però pel camí hi ha el riu conegut com dels Tres Creuaments. En una de les ribes hi ha una multitud de nens que estan apilant pedres. Estan construïnt un monument budista per tal d'obtenir la compassió de Buda. De cop i volta un dimoni apareix, tot destruïnt el monument i amenacant als nens amb una barra de ferro. Els nens estan éssent castigats.
En el budisme es considera un greu pecat per part dels nens morir abans que els seus pares. La raó és que no hi ha pena més gran per un pare que sobreviure als seus propis fills. Però no hi ha motiu per preocupar-se, perquè per això existeix el bodhisattva Jizo, per salvar els infants.

Etiquetas: , , , , ,

1 Comments:

At 6:55 a. m., Anonymous Anónimo said...

En tot el mon els homes ens inventem histories per a justificar les nostres febleses. L’important es que ho facin els poetes, ja que d’aquesta manera ens complau llegir-les o escoltar-les.
Jaume

 

Publicar un comentario

<< Home