Bitàcola d'un japanòfil empedreït               日本の虜になったカタルーニャ人のノート

カタルーニャと日本の折衷した新人類である。こんな変わった人間の逸話、体験、思想などなどを語るためにこのブログを開いた。このブログを読むには時間を費やす価値がないですが、非常に暇をしている時、あまりにも退屈で死にそうな時だけでご覧いただければ嬉しく思います。 Sóc una nova espècie eclèctica entre el japonès i el català. Aquest és l'espai on aquest nou home narra les seves peripècies, experiències i pensaments. No crec que el que escrigui tingui massa valor, així que només que em llegiu en aquells moments que sembla que us hagueu de morir d'aborriment, jo ja em sentiré content.

12 julio 2008

El Manga i els llibres de segona mà

La veritat és que fins ara no m'havia aficionat al manga! I ja sé que pot semblar estrany en un enamorat del Japó, però suposo que hi havia altres coses que em cridaven més abans que el manga. Però últimament m'hi he aficionat força. Ara el què és al.lucinant aquí al Japó és tota la xarxa que tenen de botigues de llibres de segona mà. Són com llibreries normals i corrents, tot classificat per seccions i per ordre alfabètic, l'únic que tot el què hi pots trobar és de segona, de tercera, (o vés a saber tu) mà. El preu varia segons l'estat del llibre.
Com que aquí al Japó la gent sol disposar de menys espai, menys coses pots acomular. Així que és habitual que la gent de tant en tant fagi neteja i vengui els llibres que no li fan falta a una botiga de reciclatge. La veritat és que et paguen una misèria per cada llibre, però si en tens un cert nombre fins i tot te'ls venen a buscar a casa.
Aquí al Japó els llibres nous ja són força més barats que a casa nostra: un llibre d'assaig o una novel.la amb format gran i ben encuadernat deu costar de mitjana uns 10€, i les novel.les en edició de butxaca costen uns 3€ (i és que aquí al Japó l'IVA és només del 5%). Contant que a les botigues de segona mà els llibres surten com a mínim a meitat de preu del seu preu original, amb un pressupost ben baix t'assorteixes de novel.les i manga per una temporada.

Etiquetas: , , ,

3 Comments:

At 11:05 p. m., OpenID glamboy69 said...

A mi el manga em sembalva una frikiada fins que vaig veure Akira i al festival de Sitges una sueprxula d'un conte fantàstic amb un final homoseròtic que em va fer plorar i tot!

 
At 12:26 a. m., Blogger marina said...

No em diguis Biel...! Manga? en serio?

bueno,bueno... :-)

El preu dels llibres aquí al Japó...sí noi, una ganga! i que duri, que duri. Si la gent és respectuosa, la segona tercera quarta mà, val la pena. Ara,...sabent com son els japonesos...diria que ja tenen en el punt de mira (i ja existeix) el llibre en format digital...

una abraçada,

 
At 12:26 p. m., Blogger Elena Aranda said...

M'ha agradat molt el què expliques aquí sobre els llibres de segona mà i ho he recollit en el meu bloc sobre llibres

http://sobrellibres.bloc.cat/post/16493/231437

Seguiré llegint el teu bloc.
Elena

 

Publicar un comentario

Links to this post:

Crear un enlace

<< Home