Bitàcola d'un japanòfil empedreït               日本の虜になったカタルーニャ人のノート

カタルーニャと日本の折衷した新人類である。こんな変わった人間の逸話、体験、思想などなどを語るためにこのブログを開いた。このブログを読むには時間を費やす価値がないですが、非常に暇をしている時、あまりにも退屈で死にそうな時だけでご覧いただければ嬉しく思います。 Sóc una nova espècie eclèctica entre el japonès i el català. Aquest és l'espai on aquest nou home narra les seves peripècies, experiències i pensaments. No crec que el que escrigui tingui massa valor, així que només que em llegiu en aquells moments que sembla que us hagueu de morir d'aborriment, jo ja em sentiré content.

27 abril 2008

El Shamisen 三味線

Shamisen que literalment vol dir "el gust de tres cordes", es un instrument tradicional japonès que te tres cordes i que es toca fent percutir una pua contra les cordes. La membrana que recobreix la caixa de ressonància tradicionalment era feta de pell de gat o de gos, i les cordes de seda. Es considera que s`introdui durant el segle S.XVI procedent del regne de Ryukyu, avui en dia Okinawa. I es considera que es una evolucio d'un instrument xinès conegut com "sanxian".
Avui en dia encara es pot escoltar el xamisen en moltes festes populars o en el teatre tradicional "Kabuki".Recentment han aparegut grups que fan una fusio entre aquest instrument tradicional i la musica moderna. Un dels grups mes coneguts son els Germans Yoshida.

Etiquetas: , , , , ,

0 Comments:

Publicar un comentario

Links to this post:

Crear un enlace

<< Home