Bitàcola d'un japanòfil empedreït               日本の虜になったカタルーニャ人のノート

カタルーニャと日本の折衷した新人類である。こんな変わった人間の逸話、体験、思想などなどを語るためにこのブログを開いた。このブログを読むには時間を費やす価値がないですが、非常に暇をしている時、あまりにも退屈で死にそうな時だけでご覧いただければ嬉しく思います。 Sóc una nova espècie eclèctica entre el japonès i el català. Aquest és l'espai on aquest nou home narra les seves peripècies, experiències i pensaments. No crec que el que escrigui tingui massa valor, així que només que em llegiu en aquells moments que sembla que us hagueu de morir d'aborriment, jo ja em sentiré content.

16 junio 2008

Terratrèmol a la prefectura de Iwate


Ahir hi va haver un terratrèmol de grau 6 al nord de la Illa de Honshu, aquí a Hokkaido estem tots bé, de fet, ni el vam notar. Hi ha hagut uns 9 morts, sobretot a causa de les nombroses esllevissades de terres que hi ha hagut.
Aquí la població es pren aquests terratremols com un avís del gran terratremol de Tokyo que els especialistes pronostiquen que ha de ser aviat, però ningú sap exactament quan. Se sap que n'hi sol haver un cada entre 80 i 100 anys, i l'últim va ser el 1923. Així s'ha desenvolupat un sistema d'avís que ja funciona, que avisa automàticament a través de totes les cadenes de TV i de ràdio poc segons abans que es produeixi el terratremol, però com més a l'epicentre s'està, menys temps de reacció hi ha.

Etiquetas: , , , ,

1 Comments:

At 10:47 p. m., Blogger marina said...

ja em vaig imaginar que estaríeu bé...tot i així vaig pensar en tu...

Un es sent una minúcia, molta impotència quan vius un terratrèmol... jo en vaig viure un de normalet, no tant fort, i ja vaig al.lucinar. Donem tant per sabut que la terra és ferma.... :-)

un petonàs al nas,

 

Publicar un comentario

Links to this post:

Crear un enlace

<< Home