Bitàcola d'un japanòfil empedreït               日本の虜になったカタルーニャ人のノート

カタルーニャと日本の折衷した新人類である。こんな変わった人間の逸話、体験、思想などなどを語るためにこのブログを開いた。このブログを読むには時間を費やす価値がないですが、非常に暇をしている時、あまりにも退屈で死にそうな時だけでご覧いただければ嬉しく思います。 Sóc una nova espècie eclèctica entre el japonès i el català. Aquest és l'espai on aquest nou home narra les seves peripècies, experiències i pensaments. No crec que el que escrigui tingui massa valor, així que només que em llegiu en aquells moments que sembla que us hagueu de morir d'aborriment, jo ja em sentiré content.

16 junio 2008

坂本九 Sakamoto Kyu

上を向いて歩こう Avancem mirant amunt


見上げてごらん夜の星を Alça la vista al cel estrellat


Sakamoto és provablement el cantant més famos de la història del Japó. Es va fer famos a finals dels anys 50, i les seves lletres sempre alegres i positives, van donar energia a una generació que començava a veure com el país es començava a refer econòmicament i socialment de la desfeta de la Segona Guerra Mundial. Sakamoto, ha sigut un dels pocs cantants japonesos que també ha sigut escoltat fora del país, i va fruir de cert èxit a Amèrica, on se'l coneixia carinyosament amb el sobrenom de "Sukiyaki".
El 1985 va morir en un accident d'avió que va tenir lloc en la zona muntanyosa al centre del país. Va ser un xoc nacional. Encara cada any que el dia de l'accident, hi ha fans que van a posar flors al precís lloc on va tenir lloc l'accident.

Etiquetas: ,

2 Comments:

At 8:53 a. m., Anonymous Anónimo said...

Em va fer gràcia quan em vas dir al meu blog que no tenies fòbies però si filies... realment lo teu és una passió desmesurada per cada detall de la cultura japo present passada o futura!

I res, que xungu lo del terratremol no? jurr! Però dien que tots el edificis estàn fets a expressament per sobreviure a grans vibracions no?

 
At 9:33 a. m., Anonymous Anónimo said...

Roger, si que provablement és el país del món que està més preparat pels terratrèmols. Però el 1995 hi va haver un terratremol de 7.3 graus la ciutat de Kobe que va provocar 6.000 morts en una ciutat de 1.500.000 habitants. Val a dir que els edificis de Kobe estaven menys preparats que els de la regió de Tokyo, perquè en aquella zona del país fins aleshores no hi havia hagut grans terratremols. Però Tokyo és una ciutat molt densa, 13.000.000 milions d'habitants a Tokyo mateix, i 30.000.000 a l'àrea. Tot i que la majoria de construccions modernes estan preparades per resistir sismes de fins a 7 graus, poc es pot fer en terratremols que superin aquests graus. Un dels perills més greus és la gent atrapada als metros, perquè es preveuen fuites d'aigua per trencament de les canyeries i inundacions a totes les zones subterrànees de la ciutat. Ara bé, s'efectuen regularment simulacres d'evacuació per tal d'estar preparats i la ciutat compta amb tot de magatzems amb aliments dessecats per tal de poder alimentar la població durant un breu periode en cas de catàstrofe.

 

Publicar un comentario

<< Home