Bitàcola d'un japanòfil empedreït               日本の虜になったカタルーニャ人のノート

カタルーニャと日本の折衷した新人類である。こんな変わった人間の逸話、体験、思想などなどを語るためにこのブログを開いた。このブログを読むには時間を費やす価値がないですが、非常に暇をしている時、あまりにも退屈で死にそうな時だけでご覧いただければ嬉しく思います。 Sóc una nova espècie eclèctica entre el japonès i el català. Aquest és l'espai on aquest nou home narra les seves peripècies, experiències i pensaments. No crec que el que escrigui tingui massa valor, així que només que em llegiu en aquells moments que sembla que us hagueu de morir d'aborriment, jo ja em sentiré content.

13 diciembre 2007

Flor de lotus  蓮 蓮華El lotus és un important símbol budista, i de fet en la majoria d'imatges, buda el trobem assegut sobre una flor de lotus. El lotus sol créixer en zones pantanoses, i s'alça per sobre de les aigües tèrboles, i per això se'l pren com a metàfora de la capacitat humana per tal de superar les misèries humanes i assolir la il·luminació. També és el símbol de la Terra Pura, i per això en molts de temples podem trobar un estany amb tot de lotus que busquen representar la Terra Pura en miniatura.

Etiquetas: , , ,

1 Comments:

At 9:35 a. m., Anonymous marina said...

La bellesa efímera del lotus, la capacitat oscil.lant per sobresortir de les aigües pantanoses. Uns cicles en espiral, això sí, sempre ascendents.
Un altre petó, Biel.

 

Publicar un comentario

Links to this post:

Crear un enlace

<< Home