Bitàcola d'un japanòfil empedreït               日本の虜になったカタルーニャ人のノート

カタルーニャと日本の折衷した新人類である。こんな変わった人間の逸話、体験、思想などなどを語るためにこのブログを開いた。このブログを読むには時間を費やす価値がないですが、非常に暇をしている時、あまりにも退屈で死にそうな時だけでご覧いただければ嬉しく思います。 Sóc una nova espècie eclèctica entre el japonès i el català. Aquest és l'espai on aquest nou home narra les seves peripècies, experiències i pensaments. No crec que el que escrigui tingui massa valor, així que només que em llegiu en aquells moments que sembla que us hagueu de morir d'aborriment, jo ja em sentiré content.

22 junio 2007

X Japan

Als ulls del turista estranger que viatja al Japó, els nois japonesos són extremadament femenins. La majoria porten els cabells llargs, tenyits i sovint amb volums i crepats. I fins i tot avui en dia "fer-se les celles" no és gens estrany entre els nois. A part les bosses per noi, cada cop semblen més bolsos que altra cosa. Tot sovint a les botigues de roba et trobes peces que et preguntes si no s'han equivocat de secció, però no.
Aquesta feminització de l'home, sembla ser que té l'orígen en els grups de rock de la dècada dels 80, als aquals se'ls ha anomentat "visual rock", i el grup pioner per excel.lència és "X-Japan". Sembla que l'estètica mostrada per aquests grups era una forma de reveldia contra la societat ultra-patriarcal del Japó. Ara bé no sembla que aixó hagi suposat un qüestionament dels rols de gènere, sinó que simplement ha suposat una redefinició de la masculinitat, obrint a l'estètica masculina, esferes que havien estat restringides a les dones.
Ah els vídeos, un és d'un dels primers concerts del grup, amb una estètica supertrencadora i impactant, i el segon és l'últim live de la banda al 1997. Poc temps després de dissoldre's X-Japan un dels seus membres Hide, va aparèixer mort després d'una nit de borratxera...mai s'ha acabat de fer públiques les causes de la seva mort: suicidi o sobredosis o mort etílica?





FOREVER LOVE

Etiquetas: , , , , ,

3 Comments:

At 12:33 p. m., Blogger eLOI said...

Biel!
M'agraden molt els teus punts de vista catalanojapanencs.

ens anem llegint.
una abraçada

 
At 9:32 p. m., Anonymous Anónimo said...

Hola:
Si que es curiosa la cultura joponesa.... es molt curiosa....
La veritat es que emb sembla molt be... si lis agraden els bolsos i tot aixo... dons molt re be...
Per sert la musica japonesa es ben curiosa...
salutacions

 
At 10:09 p. m., Blogger Chibi said...

Sóc fan de X-Japan des de ja fa molt, és dels primer grups que vaig escoltar pero també haig de dir que el primer com que ho vaig fer no em van agradar, era molt jove jo aleshores.

Jo crec que l'aspecte afeminat del que parles ara conegut al Japó i cada cop més aqui com Visual Kei prové de l'influencia de grups com Kiss, Queen, etc. Pensa que les hombreres imposibles i maquillatje ja ho feien els grups heavys de arreu del mon i Japó en va seguir l'exemple i com no ho ha acabat exegerant i fent-ho seu.

En quant a acte rebel contra la societat patriarcal no ho crec (que pot ser que m'aquivoqui) pero al Japó, una sociatat molt marcada en aquest aspecte no li ha donat mai gaire importancia al tema i a més a més si ens fixem en la vida del líder del grup, en Yoshiki (compositor, bateria i piano) no va haver mai la figura del pare a casa seva, va viure sempre amb la seva mare així que no pot trobar injusta la societat patriarcal perque quasi bé no la ha viscut, el seu pare va morir (es va suicidar) quan ell tenia deu anys.

PD: S'ha de dir que gracias a McMahon he descubert aquest blog que es fantástic.

 

Publicar un comentario

<< Home