Bitàcola d'un japanòfil empedreït               日本の虜になったカタルーニャ人のノート

カタルーニャと日本の折衷した新人類である。こんな変わった人間の逸話、体験、思想などなどを語るためにこのブログを開いた。このブログを読むには時間を費やす価値がないですが、非常に暇をしている時、あまりにも退屈で死にそうな時だけでご覧いただければ嬉しく思います。 Sóc una nova espècie eclèctica entre el japonès i el català. Aquest és l'espai on aquest nou home narra les seves peripècies, experiències i pensaments. No crec que el que escrigui tingui massa valor, així que només que em llegiu en aquells moments que sembla que us hagueu de morir d'aborriment, jo ja em sentiré content.

30 septiembre 2008

Hamarikyuu 浜離宮恩賜庭園

Fa un parell de setmanes vaig estar uns dies per Tokyo, i amb un amic, en Hiroki que viu a Chigasaki la vam anar a voltar. Un dels dies vam anar a veure els jardins Hamarikyuu, que pertanyien a la família Tokugawa. Hi ha un pi impressionant que té 300 anys i segons diuen el va plantar el 6è shogun Tokugawa Ienobu. Uns jardins impresionants i la veritat és que feia temps que no veia un paisatge tant sorprentent...un jardí tradicional japonés que té més de 300 anys envoltat dels alts edificis del barri de Shinbashi, quin contrast!!
Al tornar a Chigasaki l'àvia d'en Hiroki ens va estar explicant que arrel del Gran Terratrèmol de Kannto del 1923, la gent de la zona, per fugir de les flames de totes les cases de fusta es van refugiar als jardins de Hamarikyu. Sembla que al cap d'uns dies el paisatge tenia un aspecte molt diferent al que té ara...milers de persones "fent pipi i caca i sense labavo"(l'àvia va ser molt il.lustrativa)

1 Comments:

At 7:12 a. m., Blogger marina said...

els jardins japonesos tenen aquell encant que flota, que s'aguanta per alguna cosa impalpable... i és clar, també tenen la seva utilitat quan cal, també interessant de saber ja que en el fons no deixa de ser una creació de l'home.

(estàs molt guapot a la foto del camp de rosselles eh? :-P)

 

Publicar un comentario

Links to this post:

Crear un enlace

<< Home