Bitàcola d'un japanòfil empedreït               日本の虜になったカタルーニャ人のノート

カタルーニャと日本の折衷した新人類である。こんな変わった人間の逸話、体験、思想などなどを語るためにこのブログを開いた。このブログを読むには時間を費やす価値がないですが、非常に暇をしている時、あまりにも退屈で死にそうな時だけでご覧いただければ嬉しく思います。 Sóc una nova espècie eclèctica entre el japonès i el català. Aquest és l'espai on aquest nou home narra les seves peripècies, experiències i pensaments. No crec que el que escrigui tingui massa valor, així que només que em llegiu en aquells moments que sembla que us hagueu de morir d'aborriment, jo ja em sentiré content.

02 septiembre 2008

El nou tren bala magnètic, a més de 500 km/h  500キロを超えるリニア中央新幹線

El Japó disposa de la millor xarxa de ferrocarrils del món i d'un servei implacable. Ja porten anys de proves en una línia experimental d'uns 20 km, d'un nou Tren Bala que l'han batejat amb el nom de Magev. És un tren de levitació magnètica que ha arribat a assolir els 581 km/h, però que en tragectes comercials es considera que assolirà una velocitat de 500 km/h. I ja s'han posat mans a l'obra perquè Osaka i Tokyo quedin unides el 2025 per un d'aquests trens, que permetrà fer un trajecte de 500km en tant sols una hora!
I nosaltres que estem flipats amb l'AVE Barcelona-Madrid...en aquest país tenen alta velocitat des del 1964, i ara es proposen fer de la ciència ficció realitat.


スペイン人の目から見れば日本の鉄道は非常に快適で効率がいいです。1分でも遅れたら謝るというところに驚いた。スペインは逆に電車が時間通り来たり着いたりすると驚きますよ。皆は5分から10分ぐらい遅れても当たり前と思い、イライラする人はまずいない。皆は遅れてくることを期待しているので、逆に時間通りくると皆電車に間に合わなくて困ります。15分以上を遅れてくるか目的駅に遅れて着くと流石スペイン人でも自熱的に怒ります!

4 Comments:

At 5:38 p. m., Anonymous Anónimo said...

Que fuert!! 500 km/h!!
I can't believe it!
Jo faig flipar amb l'Ave, si! Quina bogeria

 
At 5:20 p. m., Blogger ИMLSS said...

Hey, m'agrada el teu blog, es força interessant. Jo que per desgràcia (encara) no puc anar al Japó m'he de conformar amb llegir blogs com el teu.

M'ha encantat especialment l'entrada de les 'yojijukugo'. Espero més d'aquest tipus.

 
At 10:52 p. m., Anonymous Anónimo said...

El Nicolas y VicenÇ volen anar al Japó per provar el tren bala.

 
At 12:38 p. m., Blogger Marina Culubret Alsina said...

i d'aquí poc ja podrem creuar el Japó de dalt a baix a 500 o més.... aquí (on ets tu) tot és possible.


una abraçada energètica,

 

Publicar un comentario

<< Home