Bitàcola d'un japanòfil empedreït               日本の虜になったカタルーニャ人のノート

カタルーニャと日本の折衷した新人類である。こんな変わった人間の逸話、体験、思想などなどを語るためにこのブログを開いた。このブログを読むには時間を費やす価値がないですが、非常に暇をしている時、あまりにも退屈で死にそうな時だけでご覧いただければ嬉しく思います。 Sóc una nova espècie eclèctica entre el japonès i el català. Aquest és l'espai on aquest nou home narra les seves peripècies, experiències i pensaments. No crec que el que escrigui tingui massa valor, així que només que em llegiu en aquells moments que sembla que us hagueu de morir d'aborriment, jo ja em sentiré content.

11 febrero 2009

Sobre les diferències socials





Tot i que ja he dit en alguna ocasió que al Japó hi ha molt poques prestacions socials, i que això fa creixer les diferències socials sobretot pel que respecte a l'educació, val a dir que és un dels països desenvolupats en què la riquesa està millor repartida. Si mireu el mapa superior els països amb el to verd més fort són els que en la riquesa està més ben repartida, i al contrari com més vermell és el color del país mostra que la riquesa es troba concentrada en mans d'una minoria. EL Japó és un dels països en què la diferencia dels que tenen més i els que tenen menys és més petita.
La gràfic del costat compara el què cobren els directius de les empreses al Japó, Europa i als EUA. La diferència em sembla que és prou significativa, i tot i que potser és extrapolar massa, no m'estranya que en moments de crisis moltes empreses americanes caiguin en bancarrota! Potser que s'abaixin els sous no?
日本では福祉社会が進んでないため、特に教育に関して格差が進んでいるといえども、先進国の中で経済的な格差がもっとも少ない国の一つである。上の地図だが、緑が濃ければ濃いほどの国は財産が平等に分けられていることを表し、その反面に赤ければ赤いほどの国は格差社会が激しく生じていることを表している。
この上のグラフは日本、欧州と米国の役人の年収を比較している。欧米に比べれば日本の役人の年収ははるかに少ないと分かります。

2 Comments:

At 4:28 p. m., Anonymous Anónimo said...

Ah si??
Doncs la veritat es que no ho hauria dit mai! Així doncs la pobresa al Japó és marginal?? Mmmm...bé, si tu ho dius...
Per cert en quan tinguis clar el post avisam amb temps perqué en programi la publicació!
See ya!

 
At 2:35 a. m., Anonymous Anónimo said...

No dic que la pobresa sigui marginal, naturalment que hi ha pobres i indigents també al Japó. El que dic, és que la riquesa està molt més repartida que en moltes altres parts del món. Per exemple en la llista de les persones més riques del món que publica la revista americana Forbes, a la que hi entren aquelles persones que tenen un patrimoni de més de 1000mllons d'euros hi ha poquíssims japonesos. De fet entre les 100 persones més riques del món ni s'hi compta cap japonès i en canvi hi ha nombrosos espanyols. De fet el japonès més ric es troba en el lloc 129 d'aquesta llista.

 

Publicar un comentario

<< Home