Bitàcola d'un japanòfil empedreït               日本の虜になったカタルーニャ人のノート

カタルーニャと日本の折衷した新人類である。こんな変わった人間の逸話、体験、思想などなどを語るためにこのブログを開いた。このブログを読むには時間を費やす価値がないですが、非常に暇をしている時、あまりにも退屈で死にそうな時だけでご覧いただければ嬉しく思います。 Sóc una nova espècie eclèctica entre el japonès i el català. Aquest és l'espai on aquest nou home narra les seves peripècies, experiències i pensaments. No crec que el que escrigui tingui massa valor, així que només que em llegiu en aquells moments que sembla que us hagueu de morir d'aborriment, jo ja em sentiré content.

24 diciembre 2006

忘年会 Festes de despedida de l'any

S'acosta el final d'any, i aquí al Japó tothom està enfeinadíssim. Els centres comercials a rebentar i tothom de despedida als restaurants. De fet em sembla que en una setmana he estat a quatre festes de despedida de l'any! I és que resulta que no atendre-hi resulta de mala educació. Crec que han de crear aquestes ocasions per poder-se deshinivir una mica i poder crear lligams més propers amb els companys de feina o de la universitat.
Les festes de despedida de l'any, s'anomenen "bonenkai" que literalment significa "festa per blidar" l'any...i la veritat que amb les trompes que agafen, segur que se n'obliden del tot, més d'un perd el camí de tornada a casa. Personalment d'aquest últim any, la veritat que hi ha coses que és millor oblidar...però em sembla que començaré el 2007 amb més energia que no pas vaig començar aquest any.

0 Comments:

Publicar un comentario

Links to this post:

Crear un enlace

<< Home