Bitàcola d'un japanòfil empedreït               日本の虜になったカタルーニャ人のノート

カタルーニャと日本の折衷した新人類である。こんな変わった人間の逸話、体験、思想などなどを語るためにこのブログを開いた。このブログを読むには時間を費やす価値がないですが、非常に暇をしている時、あまりにも退屈で死にそうな時だけでご覧いただければ嬉しく思います。 Sóc una nova espècie eclèctica entre el japonès i el català. Aquest és l'espai on aquest nou home narra les seves peripècies, experiències i pensaments. No crec que el que escrigui tingui massa valor, així que només que em llegiu en aquells moments que sembla que us hagueu de morir d'aborriment, jo ja em sentiré content.

20 agosto 2006

OBON お盆



Aquesta setmana passada hem tingut les festes budistes de l'Obon. L'Obon és un període de record i culte als avantpassats. Durant cinc dies les ànimes dels difunts retornen a la terra. La majoria d'empreses tanquen aquests dies i tothom retorna a casa els seus pares. Les famílies visiten els cementiris, netegen les tombes, fan ofrenes i oracions als avantpassats. Quan es visita les tombes sempre s'encenen un parell d'espelmes i un feix d'incens. L'aigua i l'incens al Japó s'utilitxen per purificar les ànimes.
L'´últim dia de l'obon als cementiris s'encén una espelma a cada tomba i es fa una foguera amb farcells de tija de la planta de l'arròs. Amb el fum de la foguera les ànimes retornen al seu món.

2 Comments:

At 1:33 p. m., Blogger Sergi Bellver said...

Veig que la teva "nipofilia" (val així?) és realment greu. Al meu cas, ara que hi penso i comparo, no arriba ni a refredat estiuenc.

Acodits dolents apart, acabo de caure en aquest tatami de mans de la Marina. Domo arigato per la Culubret.

Salutacions.

 
At 6:16 p. m., Anonymous Anónimo said...

"amb el fum de la foguera les ànimes retornen al seu món" i amb cada record, un estel clar i lluminós.
Un petó dolç, Biel.

 

Publicar un comentario

<< Home