Bitàcola d'un japanòfil empedreït               日本の虜になったカタルーニャ人のノート

カタルーニャと日本の折衷した新人類である。こんな変わった人間の逸話、体験、思想などなどを語るためにこのブログを開いた。このブログを読むには時間を費やす価値がないですが、非常に暇をしている時、あまりにも退屈で死にそうな時だけでご覧いただければ嬉しく思います。 Sóc una nova espècie eclèctica entre el japonès i el català. Aquest és l'espai on aquest nou home narra les seves peripècies, experiències i pensaments. No crec que el que escrigui tingui massa valor, així que només que em llegiu en aquells moments que sembla que us hagueu de morir d'aborriment, jo ja em sentiré content.

24 julio 2006

VISITA AL TEMPLE BUDISTA D'EBETSU



Aquest dissabte vaig acompanyar a Fumiko al temple budista Hokkeji d'Ebetsu, una petita ciutat al costat de Sapporo. El dissabte va fer 13 anys que va morir el Sr. Sawaya, el marit de la Fumiko, i es habitual que en la data de defunció es vagi al cementiri a oferir ofrenes i oracions als difunts. En el cas del Sr. Sawaya les seves cendres, no estan en un cementiri, sinó que es troben dins del temple en d'un altar personal (saidan). Dins del temple hi ha tot de passadissos amb porticons i dins de cada porticó hi ha un altar i les cendres de diferents persones.
Així que aquest dissabte vam comprar flors i dolços per oferir a l'altar, i vam oferir oracions en honor al Sr. Sawaya. Aquí al Japó la frontera entre els morts i els vius sembla més tènue que a casa nostra, a casa la Fumiko, diariament obre el butsudan (altar budista on hi ha les ànimes dels avantpassats) i ofereix alguna ofrena i una oració. Els difunts es troben dins de casa i hi són ben presents diàriament.

1 Comments:

At 4:32 p. m., Anonymous Anónimo said...

tantes coses ens fa falta aprendre...
La distància entre les nostres animetes Biel, és quasi no res... ben a prop et sentim! Un petonàs de part de tota la tropa musical!

 

Publicar un comentario

<< Home