Bitàcola d'un japanòfil empedreït               日本の虜になったカタルーニャ人のノート

カタルーニャと日本の折衷した新人類である。こんな変わった人間の逸話、体験、思想などなどを語るためにこのブログを開いた。このブログを読むには時間を費やす価値がないですが、非常に暇をしている時、あまりにも退屈で死にそうな時だけでご覧いただければ嬉しく思います。 Sóc una nova espècie eclèctica entre el japonès i el català. Aquest és l'espai on aquest nou home narra les seves peripècies, experiències i pensaments. No crec que el que escrigui tingui massa valor, així que només que em llegiu en aquells moments que sembla que us hagueu de morir d'aborriment, jo ja em sentiré content.

28 mayo 2006

TOKYO ÉS AIXÍ !! 流石東京!!
















Tokyo és un món a part...no crec que hi hagi cap ciutat igual enlloc!! Autopistes, trens, aqüeductes que se sobreposen els uns als altres, autopistes que passen a l'alçada d'un cinquè o sisè pis...multituds que es mouen segint un ritme constant i guiades per una espècie de consciència col·lectiva (sona a Durkheim això!!). Per l'observador exterior el Japò és ple de contradiccions, i Tokyo és el lloc on es poden sentir amb més intensitat, tot i que pels japonesos, aquesta contradicció no existeix, tot forma part d'una unitat que segueix una lògica diferent a la nostra. Tenim impregnat en el nostre ADN cultural un tipus de coherència que no admet les diferències morfològiques, i per això el Japó ens pot resultar extremadament confús. Ens resulta realment difícil a nosaltres d'entendre com es poden practicar dues religions alhora, sense conflicte, perquè les nostres religions (cristianisme amb totes les seves variants, l'Islam i el judaisme) tenen pretencions universalistes i les seves veritats són excluents entre si.
En aquesta visita a Tokyo he conegut en Tikei (TK) Sato, un noi que treballa a una llibreria i que el divendres i el dissabte em va mostrar diferents racons de Tokyo!! M'ho he passat la mar de bé, espero tornar-hi a l'agost.

1 Comments:

At 6:14 a. m., Anonymous Anónimo said...

Ostres, sí, és tot un món...impressionant...
Desde l'altre món argentoní t'envio molta energia! records als del Vet i a la Fumiko.
(per cert , com va el tema bici?)

petonàs *!

 

Publicar un comentario

<< Home