Bitàcola d'un japanòfil empedreït               日本の虜になったカタルーニャ人のノート

カタルーニャと日本の折衷した新人類である。こんな変わった人間の逸話、体験、思想などなどを語るためにこのブログを開いた。このブログを読むには時間を費やす価値がないですが、非常に暇をしている時、あまりにも退屈で死にそうな時だけでご覧いただければ嬉しく思います。 Sóc una nova espècie eclèctica entre el japonès i el català. Aquest és l'espai on aquest nou home narra les seves peripècies, experiències i pensaments. No crec que el que escrigui tingui massa valor, així que només que em llegiu en aquells moments que sembla que us hagueu de morir d'aborriment, jo ja em sentiré content.

05 mayo 2006

El dia dels nens  子供の日

El 5 de maig és el dia dels nens aquí al Japó. És tradicional que les famílies que tenen nens pengin dels seus balcons carpes de roba que s'inflen amb el vent. Les carpes simbolitzen la força i el coratge, perquè són capaces de remuntar el riu a contracorrent i fins i tot superar cascades. Els pares desitgen que els fills creixin forts i amb el coratge de les carpes.
El kashiwa mochi és el dolç típic d'aquesta diada. És un dolç fet a partir d'una massa d'un tipus d'arròs i que està farcit amb pasta de mongeta dolça (azuki).

1 Comments:

At 6:37 a. m., Anonymous marina said...

Veure voleiar les carpes de tots colors ha de ser molt maco! Per cert, m'ha quedat un dubte: quan dius "dia dels nens" et refereixes a nens a seques o a nens i nenes en general?
Biel, un petonàs de carpa juganera! :-)

 

Publicar un comentario

Links to this post:

Crear un enlace

<< Home