Bitàcola d'un japanòfil empedreït               日本の虜になったカタルーニャ人のノート

カタルーニャと日本の折衷した新人類である。こんな変わった人間の逸話、体験、思想などなどを語るためにこのブログを開いた。このブログを読むには時間を費やす価値がないですが、非常に暇をしている時、あまりにも退屈で死にそうな時だけでご覧いただければ嬉しく思います。 Sóc una nova espècie eclèctica entre el japonès i el català. Aquest és l'espai on aquest nou home narra les seves peripècies, experiències i pensaments. No crec que el que escrigui tingui massa valor, així que només que em llegiu en aquells moments que sembla que us hagueu de morir d'aborriment, jo ja em sentiré content.

11 febrero 2007

Casament a la japonesa

Una amiga de la Fumiko, la Sra. Mori, resulta que es dedica a fer de "presentadora de casaments"...feina que em sembla que per les nostres terres no tenim. Aquests japonesos són la reòstia! Han acabat inventant-se uns casaments que són la pera, algú s'atreviria a descriure-ls de postmoderns. La mentalitat japonesa que busca la practicitat, es reflexa clarament en la manera en que es realitzen la majoria de casaments per aquestes terres.
Els casaments es solen celebrar en hotels i un pot optar per estil japonès o estil occidental. I a dins mateix del hotel hi ha una capella "cristiana" i un mini temple xintoista, i la cerimònia del casament es celebra allà mateix. El que resulta increïble, és que és tot pur decorat...la capella no pertany a cap església, i el capellà que oficia la cerimònia, no és ni capellà. De fet tinc un amic anglès de la universitat que es dedica a fer de capellà a temps parcial! I és que es veu que si la parella solicita casar-se de blanc i per la capella, prefereixen que el "capellà" sigui estranger, perquè queda més autèntic.
Ara bé, tant li fa si et cases pel ritual xintoista o cristià, perquè en la majoria de casaments la parella es canvia diversos cops de roba. Així que si es casen a la japonesa, després es canviïen, es vesteixen de blanc, i prenen fotos a la capella...per tenir records de tots colors.
El menjador sembla talment un escenari, doncs el sostre és ple de llums amb efectes. Quan entra la parella al menjador, comença a sonar al música, i un llum els enfoca. Després fan la cerimònia de la encesa d'espelmes (que no sé d'on l'han tret!), s'apaguen els llums, i tota la sala es converteix en una espècie de planetari, i la parella va amb una bara que treu una flama per la punta, encenent totes les espelmes de totes les taules. Finalment encenen una gran espelma que està a la tarima on s'asseuen els nuvis, i quan s'encen, de cop per darrera comencen a sortir bomobolles de sabó. Buf! Aquesta societat està ben "Disneylitzada"!








Doncs bé, avui la Sra. Mori ens ha convidat a veure una "representació" d'un casament a la japonesa en un hotel d'aquí Sapporo. I una parella d'amics, en Ram i la Irith que són d'Israel, els han vestit de nuvis japonesos. Ha sigut tota una experiència...i l'àpat deliciós!

1 Comments:

At 2:28 a. m., Anonymous Anónimo said...

Very traditional!
and nice meal!!! im hungry :P

 

Publicar un comentario

<< Home