Bitàcola d'un japanòfil empedreït               日本の虜になったカタルーニャ人のノート

カタルーニャと日本の折衷した新人類である。こんな変わった人間の逸話、体験、思想などなどを語るためにこのブログを開いた。このブログを読むには時間を費やす価値がないですが、非常に暇をしている時、あまりにも退屈で死にそうな時だけでご覧いただければ嬉しく思います。 Sóc una nova espècie eclèctica entre el japonès i el català. Aquest és l'espai on aquest nou home narra les seves peripècies, experiències i pensaments. No crec que el que escrigui tingui massa valor, així que només que em llegiu en aquells moments que sembla que us hagueu de morir d'aborriment, jo ja em sentiré content.

08 febrero 2007

Snow Festival 雪祭り


Si per alguna cosa és coneguda Sapporo és per la neu. Els sapparonins farden que no hi ha cap altra gran ciutat al món un nevi com aquí, i la veritat és que s'acomula molta neu, però deu ser cert? Aquest any, el temps està boig, i tot i que ha nevat, està fent un hivern basant templat. Els altres hiverns que vaig passar aquí gairebé sempre estàvem sota zero, però aquest any, és que gairebé cada dia tenim, 1 o 2 graus...i fins i tot hi ha hagut dies que ens ha plogut! Un rotllo, no us explico el xip-xap que és, però el pitjor és que a la nit gela i al dia següent és tot en una pista de gel!

Però malgrat què ens ha fet patir el temps, sembla que el fred aguanta i es podrà celebrar el Festival de la Neu amb tota normalitat. És impressionant, fan reproduccions en neu d'edificis emblemàtics, de personatges manga... i algunes d'aquestes obres d'art arriben a ser tant altes com un edifici de 5 plantes. Ah! I el més interessant és que són les Forces d'Autodefensa les que s'encarreguen de fer aquestes escultures. Ah! No us perdeu l'excavadora que fan servir els de l'exèrcit per apli
at la neu!
Bé i esperem que les Forces d'Autodefensa contin
uen dedicant-se a activitats com a aquestes perquè voldrà dir que aquest Japó, que va caure en una espiral militarista i imperialista la primera meitat d'aquest segle, i que després va patir dues explosions nuclears, continua abogant per la pau. Però sembla que la dreta que ara governa, fins fa poc amb Koizumi, qui ja va mostrar la seva bona relació amb Bush enviant forces d'autodefensa a l'Irak, i ara el Primer Ministre Abe, que està abonant el camí per canviar la constitució i que Japó tingui un exèrcit "com un país normal". La constitució japonesa no permet la possessió d'un exercit, però durant la guerra freda, i sota la pressió dels Estats Units, ja es va discutir la possibilitat de canviar la constitució i passar a tenir exèrcit. Aleshores es va decidir per no canviar la constitució, i fer-ne una interpretació flexible, i es va decidir que tenir un exèrcit només de defensa, anomenant-lo Forces d'Autodefensa, amb unes competències molt limitades: només poden actuar en territori nacional i en resposta a un atac. No poden participar en missions en altres països...per això va causar molta controvèrsia l'enviament d'efectius a Irak, perquè participaven en infraestructures de suport a l'exèrcit nord-americà. Doncs bé el nou govern d'Abe, el Departament de Defensa, ha passat a ser Ministeri, tot un signe, que el que es proposa és que el Japó torni a tenir exèrcit.
Hostres! Quanta política...i això que només volia comentar la passejada pel Festival de Neu!



1 Comments:

At 2:31 a. m., Anonymous Anónimo said...

Nice architecture built with snow!
i love the castle. i wanted go there but i cudnt book any hotel :(

 

Publicar un comentario

<< Home