Bitàcola d'un japanòfil empedreït               日本の虜になったカタルーニャ人のノート

カタルーニャと日本の折衷した新人類である。こんな変わった人間の逸話、体験、思想などなどを語るためにこのブログを開いた。このブログを読むには時間を費やす価値がないですが、非常に暇をしている時、あまりにも退屈で死にそうな時だけでご覧いただければ嬉しく思います。 Sóc una nova espècie eclèctica entre el japonès i el català. Aquest és l'espai on aquest nou home narra les seves peripècies, experiències i pensaments. No crec que el que escrigui tingui massa valor, així que només que em llegiu en aquells moments que sembla que us hagueu de morir d'aborriment, jo ja em sentiré content.

05 marzo 2006

Brokeback Mountain

Pel·lícula molt recomanable. Ens parla de la complexitat de les emocions humanes. Ens narra la vida de dos vaquers de l'Oest Americà que s'enamoren en la sol.litud de la Muntanya Brokeback. Una societat molt tradicionalista farà que cadascun creeï la seva propia llar - amb una dona - i que hagin de viure el seu amor en la clandestinitat. Aquesta doble vida marcarà tota la seva exitència i els crearà greus conflictes.
Ha de ser molt dur haver de viure en una societat en què un no pot fer efectiu allò que sent més enllà de la clandestinitat i del secretisme, perquè només hi ha una forma correcte de viure, d'estimar-se i de crear families. Penso que sóm molt afortunats de poder viure en la societat que vivim, i més en aquest moment. El que es considera socialment correcte i acceptable s'ha expandit i es primen els valors com la sinceritat o l'amor, per sobre de l'aparenca i es rebutja la simple acceptació o negació sistemàtica de certs aspectes socials perquè "s'han fet sempre així" o perquè "són de natura".

2 Comments:

At 6:23 p. m., Blogger Biel said...

Si a mi també m'ha agradat molt.

 
At 8:16 a. m., Anonymous marina said...

Doncs jo ja fa temps que la tinc a la llista però no trobo mai el moment...N'hi ha una altra "Manderlay" que també està pendent, però ...com és que les que valen la pena quasi sempre les fan a barna i a poquíssims cinemes? (i ara en aquest moments no sé si aquesta última ja està fora de cartellera, que potser sí...)
Escolta, allà al Japó posen subtítols en anglès o és tal com raja? De fet, no sé perquè t'ho pregunto.. ;-)

p.d: ja em van dir que vas venir a la calçotada...mentre jo estava d'excursió per la costa mediterrània...mm...un altre dia serà..a on?

una abraçada!

 

Publicar un comentario

Links to this post:

Crear un enlace

<< Home